image

Novice

 

«July 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Prenos dobrih praks iz Interreg projektov ter vključevanje makoregionalnih strategij v projektne vsebine
Ines Grenc
/ Categories: Novica, Dogodek

Prenos dobrih praks iz Interreg projektov ter vključevanje makoregionalnih strategij v projektne vsebine

Vabilo na dogodek 6.6.2024, ki bo potekal v prostorih Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, Ljubljana

Namen projekta ROAD3P, ki ga sofinancirata Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije in Evropska unija – NextGenerationEU, je krepiti kapacitete raziskovalnega sektorja v smislu uresničevanja zastavljenih ciljev EU ter zagotoviti večjo uspešnost Slovenije v projektnih prijavah. V sklopu dejavnosti projekta, Urbanistični inštitut Republike Slovenije dne 6. 6. 2024 organizira dogodek »Prenos dobrih praks iz Interreg projektov ter vključevanje makoregionalnih strategij v projektne vsebine«.

Besedo Interreg resda največkrat opazimo v nacionalnih parkih, na kolesih, v prostorih namenjenih povezovanju ljudi. Vendar pa to ne pomeni, da Interreg programi niso primerni za izvedbo kvalitetnega dela raziskovalcev.

Raziskovalki Urbanističnega inštituta Republike Slovenije Mojca Balant in Sergeja Praper Gulič bosta predstavili, kje sami prepoznavata prednosti in razlike med Interred in centraliziranimi programi, kako raziskovalci formirajo partnerstva in kateri so njihovi največji dosežki, pri katerih so se poslužili Interreg sofinanciranja. Hkrati pa tudi kako se spopadajo z vlogo prvega vodilnega partnerja na inštitutu in kako se ta vloga razlikuje od vseh dosedanjih.

Sledila bo podelitev praktičnih izkušenj Staše Mesec iz vodenja in upravljanja prvega strateškega Interreg projekta, ki je povezoval svet Interreg-a in makroregionalnih strategij, ter prvega strateškega projekta katerega upravljanje je bilo zaupano Sloveniji.

Z ozirom na to, da je projekt vezan na Jadransko-jonsko makroregionalno strategijo bo v zaključku ponujen še poglobljen vpogled v makroregionalne strategije ter naše možnosti, kako le-te vključiti v lastne projekte, kar je postal pomemben pogoj za pridobitev projekta. V makroregionalni svet nas bo popeljala Andreja Jerina, ki je uspešno orala ledino kot prva nacionalna koordinatorka makroregionalnih strategij v Sloveniji.

Podrobnejšo vsebino in časovnico dogodka si lahko ogledate v priloženem PROGRAMU, udeležbo pa potrdite s PRIJAVO do torka, 4.6.2024.

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite!

Previous Article Kako vstopiti v program Obzorje Evropa kot »widening« država?
Next Article Potrebno se je zavedati, da lahko projekt v Sloveniji hkrati vpliva na kar 3 makroregionalne strategije EU
Print
26 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by UIRS
Back To Top